53897072_2102263069839125_6083721119225872384_n

Ieder jaar koppel ik mijn bedrijf aan een goed doel en doneer ik een gedeelte van mijn omzet.

Dit jaar (2019) is dat Stichting Ushersyndroom geworden. Ambassadrice van deze stichting Joyce de Ruiter kwam 10 jaar geleden in mijn praktijk voor een ontspannende schoonheidsbelandeling. Kort geleden hoorde ik toevallig een interview met haar op een podcast van Thijs van Lindhoudt. Toevallig.. Of misschien bestaat toeval niet!

10 jaar geleden had ik al enorme bewondering voor haar en dat heb ik nog steeds. Dit kan ik nu extra laten blijken door de stichting die ze vertegenwoordigd te gaan steunen.

Over Stichting Uschersyndroom

Joyce is zo’n mooi voorbeeld en laat ons zien dat je met een goede mindset een ‘keuze hebt’ hoe je met tegenslagen omgaat. Zelf heeft ze het Ushersyndroom. Een aandoening waarbij je geleidelijk zowel je zicht als gehoor verliest. Een aandoening die zoveel impact heeft op het leven en waarvan wij ons bijna niet voor kunnen stellen hoe ingrijpend dit moet zijn. Een behandeling om de achteruitgang van het gehoor en zicht te stoppen is nog niet mogelijk maar er is wel hoop. Stichting Ushersyndroom werft donaties om wetenschappelijk onderzoek te financieren. En daar draag ik graag aan bij.

Hoewel het niet makkelijk voor Joyce is geweest, heeft ze nu een bepaalde acceptatie bereikt en inspireert ze mensen met haar verhaal om om te gaan met veranderingen. Ze heeft haar eigen bedrijf waarbij ze lezingen geeft bij bedrijven en is ze ambassadeur voor de Stichting Ushersyndroom. Daarbij zegt ze zelf, ‘ondanks de nare kant van mijn aandoening, heeft het me ook heel veel mooie dingen opgeleverd’. Dit zet je toch wel aan het denken.

Omdat ik als coach vrouwen help die verandering in hun leven willen waarbij ik hoop hun denken te veranderen van ‘dat kan ik niet’ naar ‘ik kan het wel en ik ga het doen ook’, sluit haar missie supergoed aan bij wat ik doe.  Ik vind het dan ook geweldig dat we elkaar op deze manier weer ontmoeten en dat ik haar als voorbeeld mag gebruiken ter inspiratie voor anderen.

Wil je meer info over Joyce of haar inhuren als spreker bij je bedrijf: www.joycederuiter.nl. Voor info over de stichting: www.ushersyndroom.nl