7 september 2022

Emigreren naar Portugal update.

Eerst een huurhuis toch handiger en hoeveel spullen heb ik ècht nodig?

Wordt vervolgd (probeer de filmpjes weer korter te maken in het vervolg 🤣)

Liefs, Bri

25 april 2022

Op dit punt kwam een ommekeer (letterlijk). ♡ Verhaal als voorbeeld om ook jou te helpen herinneren dat je ècht tot meer in staat bent dan je soms denkt. Niet voor applaus ♡

Ik had mezelf al uitgedaagd om verder te rijden dan normaal die dag. Ik moest richting NL anders tijdgebrek. Net voor donker zou ik op deze mooie plek komen genaamd Ecoland in Palluel. Helaas. Dicht. Voicemail. Ik keerde en reed als een speer naar andere campings. Okeee…dicht of alleen stacaravans. B&B poging. voicemail. Shit. Middle off nowhere..dorp uitgestorven. Lichte paniek.

Mijn mantra al jaren. Ik kan niet in het donker rijden. (Lees: geconditioneerd ooit, ongetwijfeld door een voorval). En daardoor dus doe ik heel veel dingen niet die in het donker autorijden vereisen. Misschien herkennen jullie dit? Ok, dacht ik, Bri relax. Adem in adem uit. Dít kan jij ook.

Ik besloot naar Rijsel te rijden 40 minuten verderop. Het werd nu echt donker. Eenmaal op de snelweg dacht ik.. how the hell ga je ff snel iets vinden in een stad? Check ff Bri.. Breda hoe ver is dat? Nog 2,5 uur. Oeps. Ok. Wees nu echt stoer, dit is je ware test. 

Toon ballen. LET’S ☆DO ☆THIS

》En dus ging ik.
》En het ging goed.
》En toen was ik ineens na 1150km en 14,5 uur onderweg te zijn geweest terug bij mijn kat Bo en haar lieve oppas Kasia. Vol adrenaline en blijheid.

Dankjewel team, universum, spirit, god (hoe jij ook jouw hulp noemt) voor deze kostbare les. En dat ik hem snap nu. Niets gebeurd voor niets. En door, weer een stukje wijzer🤍

25 april 2022

Stresskippie? 🤣🤣Leermoment. Als je rustiger rijdt rij je zuiniger. Nog 400km te gaan.

Tijdens mijn terugreis weer een prachtige plek ontdekt (Playa de las Catedrales, Galicië) en een fijne camping.

De zon schijnt, er wordt voor me gekookt vanavond en morgenochtend vroeg weer door. Tijdens mijn ochtendkoffietje (heilig) ga ik bekijken waarheen 😃

Wordt vervolgd…

24 april 2022

Een trots gevoel. Is dat niet waar het over gaat? Niet dat ego trots maar blij trots. Overwinning trots op jezelf. Die trots.

Ineens realiseerde ik me, dit is waar ik het met mijn klanten eigenlijk altijd over heb. Dat je jezelf kunt overstijgen en verbazen als je out of the box gaat denken en daarop actie onderneemt. Dat dat je altijd sterker, zelfverzekerder en blijer maakt. Als je soms denkt, dat kan ik niet of niks voor mij.. en het toch doet… dan kun je jezelf weleens enorm verrassen met wat er dan gebeurd en wie er dan op je pad komt. En die ervaring is onbetaalbaar.

In zo’n modus zit ik nu. En heel eerlijk. Die voelt lekker 😃

Energyleadership is dit voor mij. Learning by doing en jezelf uitdagen in hogere energie te leven. De win-win, de alles is goed en de energie van creativiteit aanraken kan als je bereidt bent ook de lage energie te accepteren. De ik weet het even niet (help), de ik ben boos en gefrustreerd (aahhh!!! ik haat je/mij) het mag er zijn. En dan.. weer door. En bijvoorbeeld iets doen waar je trots op bent dan hop, voor je het weet kom je weer in de energie van liefde en creatie. Met alle gevolgen van dien 💜

Wordt vervolgd…

Liefs, Bri

23 april 2022

Weer op weg… op mijn gemak richting huis en heel toevallig bij een leuke camping vol groen terecht gekomen 💜 En met een gezellig restaurantje. Nu even, na dagen bewolking en regen, genieten van de zon en zometeen een zelfgemaakte pizza.

Even de huizenzoektocht loslaten. Zo snel mogelijk terug en dan met een gewone auto op pad. Dat is toch handiger om dingen even snel te bezichtigen ben ik achter 🙃

Wordt vervolgd…

21 april 2022

Even bijkomen van alle huizen opwinding. Ik laat dingen even bezinken. ‘De huisjes’ hebben toch nog een aanzienlijk grote verbouwing nodig waardoor ik goed moet nadenken of dit is wat ik wil en haalbaar is. En omdat het morgen gaat regenen ben ik vandaag verhuisd naar het huisje bij aannemer Leen in de tuin 😃 Zal dus alleen geen zwembad duik worden dus tenzij Wim Hof dip behoefte ineens opkomt. Vrees van niet 🤣

Leen’s vrouw Marina nam me, heel lief èn gezellig, mee op een toertje in de omgeving. Eerst lopend daarna met de auto. Het is wel echt mooi hier joh, en voelt goed. Naast hun huis is een fantastische plek @quinta_bohemia mèt permacultuur waar workshops en retreats worden gegeven en ook gewerkt wordt aan het bouwen van een community met mensen uit de buurt. Inspirerend 💜

Over paar dagen weer richting NL, het voelt ok om nu echt deze omgeving goed te hebben leren kennen. Het heeft tijd nodig, veel praten met mensen, dingen zien om een goed idee te vormen en gevoel te krijgen van de sfeer.

Vannacht slecht geslapen. Niet alleen door de ijskast die ongeveer elk uur begon te piepen omdat hij niet goed dicht zou zijn (was niet zo, dus why??).. ook van het toch, onbewust, gepieker wat ik zal doen en hoe ik dingen voor elkaar kan krijgen. Dus vanavond met de kippen op stok.

Wordt vervolgd…

19 april 2022

Er mist het laatste stukje (verkeerd geknipt 🤣) waarin ik zeg… ‘En dan als ik meer weet ga ik een beslissing nemen’. Worden dit ‘mijn huisjes’? Op onderzoek voor een ja of nee.

Met dank aan @solaraanra voor het lenen van haar auto om de huisjes te bezoeken. (Wie doet dat in NL zomaar zijn auto uitlenen aan een complete stranger??) Erg dankbaar voor en wat een voorbeeld🙏 En wie weet krijg ik vanavond al antwoord tijdens een meditatie bijeenkomst bij haar. Waar ik ook nieuwe mensen ontmoet die hier allemaal in de buurt wonen.

Ik wilde eigenlijk niet gaan want dan zou ik met mijn bakbeestbus in het donker terug moeten naar de camping en dat zag ik totaal niet zitten. Ik voelde stress. De smalle straatjes en onhandige draaihoek de camping op is vragen om problemen als je daar niet zeker over bent, dus ik zei met lood in mijn schoenen af vanmorgen.

Solara nam daar geen genoegen mee en regelde een lift. Dus nu kan ik toch gaan. Hoe gaaf is dat? 🙏

Wordt vervolgd…

Liefs, Bri

18 april 2022

En dit hoort er dus ook bij. Zooo blij met mijn schroevendraaiset🤣🤣

Wish me luck 🙏

18 april 2022

Wat een geweldige dag en ontmoeting! Alsof ik Siriya Gaia al mijn hele leven ken begonnen we te praten🙏

Ik kon gelijk ook even helpen met bewateren van planten, omploegen en gaten graven voor nieuwe plantjes. Met als bonus een soep met groenten uit haar tuin 💜 Siriya kan af en toe hulp gebruiken dus als je dat leuk vindt en over permacultuur wilt leren, laat het me weten. Dit is tegen kost en inwoning.

Inspirerend te zien ook dat leeftijd je niet altijd hoeft tegen te houden je dromen waar te maken. Siriya is na bijna 50 jaar huwelijk gescheiden om haar eigen leven te gaan leven. Is over de wereld gaan reizen en is 3,5 jaar geleden vanuit Ibiza hier neergestreken om deze prachtige plek te creëren.

Ik zeg wauw.

17 april 2022

Fuseta praia😃

Gister mocht ik een fiets lenen en ben naar het dichtsbijzijnde dorpje gefietst. Een nog authentiek vissersdorp met wel wat toerisme maar heel relaxed. Geen grote winkelketens bijvoorbeeld👍

Het ligt middenin een natuurgebied, waar vogelspotters hun hart kunnen ophalen. Zelfs flamingo’s gezien. Er is zoutwinning en over zout zijn weer nieuwe inzichten. Neem vooral ècht onbewerkt zout en niet het chemische tafelzout wat we kennen. Ik kwam op deze site een interessant artikel tegen (lees het hier).

Wordt vervolgd…

14 april 2022

Vandaag een rondje in de omgeving van ‘de huisjes’. Een dorpje vlakbij São Brás de Alportel bezocht en een mooi bos (Fonte Férrea) voor wandelingen tijdens de retreats ontdekt. De bus zorgt nog weleens voor klotsende oksels maar ik doe het! Keren onder toeziend oog van omstanders zonder blikken of blozen. Trots op zelf 💪

De huisjes worden nog nader onderzocht. Wordt dit mijn droomplek? Het heeft de Ibiza vibe hier wel een beetje, net richting strand rijdend dacht ik ja! Smalle weggetjes, nog niet teveel volgebouwd of teveel brede asfalt wegen. Hmm..

Wordt vervolgd!

Liefs, Bri

13 april 2022

Te gek! Vandaag een spontane ontmoeting met een bijzondere en lieve vrouw Solara van @solaraanra die mij hielp bij de 2 huisjes te komen om nog een keer te kijken.

Zij heeft 6 jaar op Ibiza gewoond en nu al 3,5 jaar hier. Brengt mensen bij elkaar en geeft prachtige retreats, meditatie en yoga. Heel inspirerend en superveel tips gekregen 🙏

Daarna op weg naar Fuseta beach. En thuisgekomen op de camping de uitnodiging voor een wijntje bij Trudy en Theo, mijn camperburen. Die mij ook al een paar keer hebben geholpen met praktische dingen🙏

De zon scheen de hele dag, op ontdekkingstocht geweest en mooie ontmoetingen. Een topdag dus 😃

Wordt vervolgt…

Liefs, Bri

11 april 2022

Te gek! Mijn eerste bezichtiging.. een echt Bri huis en omgeving. Het regende vandaag en eigenlijk was dat wel goed, zo zag ik de huizen in het ‘donker’.

In de bergen, mèt buren (dat lijkt mij toch wel prettig, voor je weet maar nooit). Bereikbaar via een 5km dirtroad, die goed is te doen. Er zitten wel wat maren aan dus ik zeg niet zomaar ja maar… een goede optie.

2 huisjes, dus 1 voor mijn (retreat) gasten en 1 voor mij. 23 min rijden van het strand. Niet slecht voor de 1e keer 🙂

Wordt vervolgd…

Nu op een heerlijk rustige en mooie camping weer (route 66) en de zon breekt door 😃. Hier blijf ik 2 dagen om de omgeving goed te verkennen en nog een keer de huisjes te gaan zien.

Liefs, Bri

10 april 2022

Yeah! Gearriveerd in de Algarve in de zon en 20 graden 😃

Vanmorgen eerst heerlijk koffie gedronken en gekletst met Liesbeth en haar man Koen. Ze hebben het soort plek en huis dat ik zoek en hadden waardevolle tips. Gelijk Koen gestrikt om mij te helpen klussen tzt. Liesbeth nam me mee naar de plaatselijke (vers)markt, heel leuk! Bij 80jarige man wat verse bio groente gekocht 💜

Ook plaatselijke begraafplaats bezocht. Prachtige plek. We waren het er over eens dat als je wilt relativeren over wanneer mensen kunnen overlijden je zo’n plek eens moet bezoeken af en toe. Er liggen mensen van alle leeftijden.

Rond 12.15u op pad. Een route van 4 uur. Aankomst 17.45u. Huh? Les 1. Rijden duurt altijd langer dan ik denk dus tijdafspraken voortaan achterwege laten.

Ook nog even contact gehad met camperbedrijf. Bus is automaat, ik vond hem bergafwaarts nogal herrie maken met terugschakelen. Les 2. Je doet niks verkeerd maar rijdt te hard, slow down (iig in de bergen) 🤣

Morgenmiddag afspraak met Sigrid (makelaar) over plan van aanpak en wat er zoal te koop staat. Nu eerst boerenomelet bakken, van de zon genieten en naar de krekels en vogels luisteren. Wordt vervolgd…

Liefs Bri

5 april 2022

☆ Portugal roadtrip update ☆

Wish me luck. Verplicht geduld momentje 🤣 Portugal here I come (beetje later).

In de regelstand nu. Bus bij garage, geslapen in hotel. Iets waar ik nooit ècht blij van word. Vervangend vervoer zsm hoop ik, heb nu gewone auto gevraagd want bus duurt dagen.

Gedoe. Kan niet anders zeggen. Heb nog nooit zo vaak en lang in de wacht gestaan. Anyway.. #relaxandbeglad iedereen is aardig😃 Kreeg zelfs mooi armbandje cadeau van jongen die bij kerk zat zonder werk en dus zonder geld (die rooie met sterren)

Wordt vervolgd…

Liefs, Bri

4 april 2022

Deze plek had ik eerst in mijn hoofd.. toen ging ik weer googlen en bedacht toch een camping in de bergen. Maar toen ik daar 15min genegeerd ben bij de receptie en hoorde van een andere camperaar dat ze 30 euro per nacht vroeg was ik snel vertrokken.

Om vervolgens alsnog op deze prachtige plek te belanden voor 16 euri👊 Let’s. Stick to the plan 😉

Nu heerlijk in het zonnetje met het geluid geluid van de oceaan op de achtergrond… mijn Thaise curry prutje opeten (zaterdag thuis gemaakt), wijntje erbij… heerlijk dit ❤

Morgen op weg naar Portugal.

3 april 2022

Moe en voldaan aangekomen op mijn eerste overnachtingsplek met een warm welkom van de eigenaren 😃 T’is freezing koud, laat mijn dakje lekker naar beneden. Teveel gedoe. Maak mijn bed op en met de kippen op stok.

Inzicht waar jullie misschien wat aan hebben:

Vaak lijken dingen moeilijker vooraf, als je het eenmaal gaat doen blijkt het mee te vallen 😘

31 maart 2022

☆Portugal update☆
 
Mantra: ik lig helemaal op schema en heb tijd zat!
 
》Eerste overnachting geregeld
》Non merci périphérique
》Afspraak makelaar 10 april
 
#portugalhereicome 

8 maart 2022

Nieuws waar ik blij van word

☆ Portugal update ☆

Lies, Bri

5 maart 2022

☆ Portugal update ☆

》Journaling
》Plannen concreet maken
》Energyboost
》Portugal here I come

Fijne dag! Lies, Bri

26 januari 2022

☆ Portugalplan update ☆

Over: 

》Knopen doorhakken en wat pijn in mijn heup mij wil zeggen (nu over) zie stories voor fotos
》Hoe goede gesprekken en je eigen verhaal horen kunnen helpen in helderheid krijgen
》Waarom een good vibe kaartje altijd leuk is
》Hoe samen visualiseren een extra boost geeft
》Hoe @doterra serenity en balance mij helpt bij aarding en rust

Wordt vervolgd. .

10 januari 2022

☆☆ Let’s get down & weer up! ☆☆

De eerste tegenvaller in mijn Portugalplan. Een kick in the… die ik blijkbaar even nodig had  🙌 

Talking energylevels en energyleadership coaching. 

Liefs, Bri

7 januari 2022

☆ Goed nieuws update en loslaten overpeinzingen. Durf ik dat echt? 

Where energy goes energy flows.
Met klanten bespreek ik vaak als de gremlin (dat stemmetje dat zegt kan je niet, probeer maar niet joh) ze tegenhoudt…
Wat is het ergste dat er kan gebeuren? 

Dit inzichtelijk krijgen geeft vaak meer lucht en vertrouwen. Ook bij mij komt hij voorbij… een overpeinzing hoe ik daarmee omga. 
Back to my twenties.  

Liefs, Bri

12 december 2021

Ik ga…

Knikkende kniën, zal ik wel zal ik niet, hoe dan?? Ok stap voor stap. Let’s do this Bri, dit wil je al zolang… Ik ga onderzoeken hoe ik mijn eigen LAT community kan bouwen in Portugal. En de hele maand april (als alles het toelaat) ga ik op pad. Ik GA HET DOEN. 

En ik neem je via deze vlog graag mee op mijn reis. Reis je met me mee? 

We hebben allemaal dromen, ideeën en verlangens. Om erachter te komen of dat ook echt is wat je wilt ‘moet’ je er voor gaan. Neem het serieus, en ga op onderzoek of het ècht is wat je wilt. Dat is de enige manier.  Een verlangen kan klein of groot zijn, doet er niet toe. Maar kom in actie. 

Dit is mijn eerste filmpje. Het is opgenomen op 12-12-2021 en met dank aan Femke Krabben post ik hem na ons gesprek vandaag. 🙏

Wordt vervolgd…