Wat zegt je intuïtie en durf je er naar te luisteren?

 

Een veelbesproken onderwerp de laatste tijd met mijn klanten. Je kent het misschien wel. Iets voelt niet goed en je doet het toch. Meestal geeft dat dan niet waar jij echt blij van wordt en ook dat schuif je opzij. Of je doet iets niet, terwijl je eigenlijk denkt ja maar ik wil het wel!

Ze vertelde me dat ze allerlei ideeën had. “Ik ben ze nog aan het uitwerken. Het moet een beetje zus en zo en hoe die en die het doet maar dan anders. Ik weet alleen niet hoe ik het in de wereld moet zetten.”

Ik vroeg: wat zegt je intuïtie je?

“ Dat ik het gewoon mag gaan doen en niet zo moeilijk moet doen over de vorm.”

Precies! Daar gaat het om. Ons hoofd houdt ons vaak zoooo tegen. Die zegt: mag niet, kan je niet, is niet goed genoeg, moet mooier, exclusiever, bijzonderder, perfecter.

Luister je naar je hoofd terwijl je gevoel zegt no no no?  

Of luister je naar je gevoel terwijl je hoofd zegt no no no?  

It’s up to you.

Het is ons vaak niet echt geleerd naar onszelf en daarmee naar onze intuïtie te luisteren. Eerder is het ons afgeleerd. Kijk maar eens naar kinderen. Een kind doet gewoon. Een kind denkt (onbewust) ja leuk, voelt goed, let’s go! Of zegt nee wil ik niet zonder uitleg te geven of door te gaan stampvoeten 😉

En wat gebeurd er als kinderen iets moeten doen van ouders (los van kamer opruimen he), waarbij ze aangeven dat ze het eigenlijk niet willen?

Ze moeten daarmee soms over hun eigen gevoel heen stappen en het toch doen. Bam. Weg intuïtie en eigenheid. En zo nemen we dat vaak onbewust mee in ons verdere leven.

Je kent het wel. De vraag “WAAROM?” aan je ouders, werd vaak beantwoord met daarom of omdat ik het zeg… zo leerden we luisteren en doen wat ons gezegd wordt.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Misschien herken je dat onderbuik gevoel aan het begin van een relatie. Of dit nu zakelijk is of privé maakt eigenlijk niet uit. ‘Het’ voelt niet goed. ‘Het ‘schuurt. Je gaat toch door want… is handig, het betaald de rekeningen, je wil niet moeilijk doen, je wil nou eenmaal een partner of een baan en dat het niet altijd leuk is hoort er nou eenmaal bij. Kan het zo zijn dat je daarmee niet luistert naar je intuïtie?

Wat denk je dat er zou gebeuren als je het rationele loslaat en wat meer naar jezelf (dat onbewuste gevoel) gaat luisteren?

Een tipje van de sluier 

Als je echt gaat luisteren naar jezelf, ga je meer leven vanuit je authentieke zelf. En dat is leven vanuit hogere (anabolische) energie. En die energie zorgt voor meer liefde voor jezelf en anderen, meer leven vanuit flow en daar is ruimte voor denken in mogelijkheden en creatie.

In mijn coaching leg ik dat uit aan de hand van de ELI (Energy Leadership Index)

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Onbewust zitten we regelmatig in lage energie. Menselijk maar is het ook wenselijk? 

Lage energie is die modus waarbij we niet naar onszelf luisteren, dingen overkomen ons, we voelen ons klein en machteloos, we ervaren conflicten en frustratie. Dit is de energie die o.a kan zorgen voor een burn-out, moedeloosheid en vooral stilstand. In deze energie zie je niet wat er allemaal wel kan, is er vaak veel oordeel naar jezelf en een ander. De ‘ik weet het ook allemaal niet’ energie.

Naar je intuïtie luisteren is niet spiri wiri en behoeft geen jarenlange meditatie, af en toe stil zijn is wel handig. 

Als je leert meer naar je intuïtie te luisteren WEET je op een gegeven moment wat wel en niet voor jou het beste is. Daarmee heb je niemand nodig die zegt zo gaan we het doen. Je stapt uit ‘slachtoffer’ denken en gedrag en komt meer in de ‘ik weet precies wat ik wil en ga ervoor’ energie.

Weten dat je altijd een keuze hebt om nee te zeggen en naar je intuïtie te luisteren geeft kracht. En denk je. Kan ik niet, durf ik niet?

Ik help je graag deze ene zin uitspreken. Zonder te moeten stampvoeten 🙂

NO is a complete sentence. En geeft ruimte voor een JA tegen de dingen die je wel wilt.

Liefs, Bri