Yeah baby! Durf een niet hippe hippie te zijn

Dit kwam in me op omdat zoveel vrouwelijke ondernemers niet alleen moeite hebben zichzelf echt te laten zien maar ook, met de zachtheid die ze vaak van nature hebben, heel veel geld te vragen voor hun diensten.

Steek je kop niet boven het maaiveld, het moet wel binnen de lijntjes passen, jeetje die foto is niet van je beste kant, dat kan je toch niet op social media delen?!

Of deze, als we als vanzelfsprekend graag mensen helpen: als je echt om mensen geeft vraag je daar toch niet veel geld voor? Hoezo moet het bij jou tegenwoordig altijd over geld gaan?

Als je te soft bent tel je niet mee. Je moet wel ‘je mannetje staan’.

Wat er ook kan gebeuren is dat vrouwen die vrouwelijkheid wat aan de kant gooien en mee gaan in de harde zakelijkheid die nu eenmaal wordt verwacht in de zakenwereld. Als je te soft bent tel je niet mee. Je moet wel ‘je mannetje staan’.

Om ergens bij te horen zijn er regels hoe je je in een bepaalde kring kleedt, voordoet en uitspreekt. Dat is nou eenmaal zo 😉

En toen moest ik denken aan mezelf. Op mijn 13e had ik een spijkerbroek in de bleek gezet en het werd een vlekkenpatroon waar je u tegen zegt. Ik vond het gaaf. Mijn moeder zei ‘ik snap niet dat je daarin gaat lopen’ en op school vonden ze het stom. En omdat ik (maar veel mensen) er toch graag bij wilde horen ben ik me steeds vaker gaan aanpassen…zonde denk ik nu. Ik was mijn innerlijke hippie kwijtgeraakt.

Wikipedia: Het verlangen van de hippies naar een andere samenleving uitte zich doorgaans niet in een confrontatie met anderen, noch in politieke actie met het doel om de hele maatschappij te veranderen. Vaker verliet men de burgermaatschappij (‘’drop out’’) om zelf anders te gaan leven, een tegencultuur te vestigen en op die wijze het goede voorbeeld te geven.

En dat vind ik mooi.

Voor vrouwelijke ondernemers is dan ook mijn boodschap:

Vind je eigen stem, leef naar de love, peace en joy die je van binnen voelt, ga daarvoor staan en wees daarin het voorbeeld. Niet alleen maar volgens het boekje maar helemaal hoe jij bent. Dat levert je meer rust, succes en daarmee absoluut (onhippie-achtig) meer geld op. 

Love, Brigitte