Zet mij maar Even op een Onbewoond Eiland

Is die gedachte weleens door je hoofd gegaan? Nou bij mij wel. Er waren momenten in mijn leven dat ik ‘het’ allemaal niet meer zag zitten. Mijn werk, mijn relatie, mijn verplichtingen, alles wat ik moest, de zorgen om geld. Bluuhhh.

Ik wist zeker dat als ik een tijdje op een mooi tropisch onbewoond eiland zou zitten de antwoorden wat ik in godsnaam met mijn leven aan moest vanzelf zouden komen. Ik zou lekker alle tijd van de wereld hebben, geen geldzorgen, geen gedoe met mijn relatie, mijn familie, mijn vroeg moeten opstaan, het gevoel dat ik me constant moest haasten. NIETS van dat alles. Heeeerlijk leek me dat.

En als ik me zo voelde, met zo’n onbestemd gevoel van ontevredenheid waarin ik mijn hele leven het liefst op zijn kop zette en weg wilde, ging ik naar een coach.

Ik heb dat in het verleden weleens gedaan. Op reis, met een rugzak, helemaal alleen en ik kwam erachter dat ik, naast mijn stoere ook mijn onzekere, angstige, ik kanhetniet, ik snaphetallemaalniet en watmoetiknou zelf dan ook gewoon meenam. Yup, all-in the backpack een hele last op mijn schouders. Lekker dan.

En die zelf zorgde dus voor kopzorgen. Want ook aan de andere kant van de wereld was ik niet blij, en liep ik tegen dezelfde (communicatie)problemen aan, voelde ik me niet begrepen en had ik ‘gedoe’, de vriendjes die ik daar kreeg bleven ook niet plakken en van de natuur genieten voelde bijna hetzelfde als thuis.

Dus in weggaan zit het hem niet besefte ik. Er moest iets veranderen bij mij. En om uit te vinden wat dan, is praten met iemand die neutraal tegenover je zit, iemand waartegen je ALLES kunt zeggen hoe stom het ook klinkt zonder dat je daarop ver- of beoordeeld wordt echt even heel erg fijn.

Helder krijgen waar je tegenaan loopt of wat je ontevreden maakt is ontzettend belangrijk. Want verander JIJ niet echt dan blijven dingen zich herhalen.

Mijn coachgesprekken hebben me heel veel gebracht. Misschien niet direct, maar in de loop van de tijd wel. Kwartjes gingen vallen en daarmee is mijn leven nu echt leuker dan toen. Ik heb geen onbewoond eiland meer nodig om me goed te voelen al helpt mijn tijd op Ibiza wel af en toe. En heee inzichtje…dat heb ik dus wel gecreëerd. Mede dankzij een coach 🙂

Ga eens bij jezelf na wat jij zou willen veranderen en wat je denkt daarvoor nodig te hebben. Is het tijd, ruimte, stilte, moet iedereen om je heen veranderen of zou inzicht in jezelf misschien helpen?